5g wat is het en wat kun je er mee ?

Wat is 5G en wat kan je ermee?

Na 4G is 5G de volgende generatie mobiele communicatie. 5G is meer dan alleen “een sneller en beter 4G”. In dit artikel vertellen we meer over welke evolutie we binnenstappen.

5G is op een dusdanige manier ontworpen dat het hogere snelheden en meer capaciteit biedt, maar bovendien maakt het ook de vertraging tussen het zenden en ontvangen van data (‘latency’) haast onmerkbaar. Door een uiterst korte responstijd maakt bijvoorbeeld dat zelf rijdende auto’s, bussen en vrachtwagens werkelijkheid kunnen worden. Dit is alleen mogelijk als zulke voertuigen constant en zonder vertraging met elkaar communiceren.

Nieuwe techniek, een evolutie
Wereldwijd is men nu al bezig met het ontwikkelen van 5G-applicaties en het bouwen van bijbehorende netwerken. 5G is een nieuwe technologie die een lange adem nodig heeft. Het betreft niet iets wat van de één op andere dag geregeld is, maar eerder een evolutie. Het uitrollen van de netwerken (door de telecomaanbieders) gaat veel tijd en geld kosten. Hierdoor moeten bedrijven, overheden en andere partijen waar dat kan nauwer samenwerken om heel Nederland te voorzien van 5G.

Sneller, stabieler, sterker, BETER 🙂 
De toekomst van 5G ziet er veelbelovend uit. De 5G-technologie zal op termijn zorgen voor razendsnel internet. Ja, echt tot wel tien keer vlugger dan de vierde generatie. Ook zijn er minder storingen door een beter en stabieler netwerk. Dat is natuurlijk fijn voor consumenten. Uiteindelijk zal 5G de standaard zijn voor alle technieken die we steeds massaler gebruiken: streamen, downloaden, online gamen. Waar we vroeger in gesprekken en games nog wel eens vertraging opliepen of een ‘glitch’ tegenkwamen, zal die ervaring richting de toekomst steeds fijner verlopen.

Meer weten over 5G? Lees dan ook het VodafoneZiggo 5G magazine

Plaats een reactie